Selecteer een pagina

Wanneer en hoe

live streamen

[rank_math_breadcrumb]

Live streamen is meer dan alleen een webcam aanzetten

Een event zonder publiek is zinloos. Gelukkig kunnen we live streamen en zo toch onze doelgroepen bereiken. Maar helaas gaat daar nogal eens wat mis. Denk aan een haperende internetverbinding, een kapotte dongle, verkeerd licht of slechte microfoons. Hoe zorg je dat live streamen perfect verloopt?

Bekijk hier ons 10-stappenplan voor succesvolle webinars

Live streamen wordt een afgang

Je wilt je publiek bereiken, je klanten, studenten of andere belangstellenden. Maar helaas: corona. Gelukkig is daar de livestream. Grote groepen zijn taboe maar via internet kunnen bezoekers het event online alsnog volgen desgewenst vanuit hun luie stoel. En zo kan je bijeenkomst toch nog doorgaan, kunnen studenten de colleges volgen en kun je dat jubileum toch nog vieren.

Maar hoe doe je dat goed, live streamen van een event? Hoe werkt dit technisch? Welke apparatuur heb je hiervoor nodig? En hoe zit dat met licht en geluid? Een goede livestream is een uitkomst, een slechte een afgang, voor je organisatie en je publiek. Je komt er echt niet met wat goede wil, een spotje en een webcam op een standaard. Een goede livestream vraagt om een doordachte aanpak.

Livestream voor groot en klein

Een livestream maakt jouw event zichtbaar en bereikbaar voor een onbegrensd aantal belangstellenden. Zo’n event kan een een-op-een interview zijn, een lezing of een vergadering. Maar ook een paneldiscussie, een reportage of een massale bijeenkomst. Hoe groot of klein je event ook is, het verdient een professionele aanpak. Alleen dan geef je een goed beeld van je organisatie, voelen kijkers zich gewaardeerd en kunnen belangstellenden optimaal profiteren van het event.

Hoe live streamen wél werkt

Live streamen werkt uitstekend om grote groepen belangstellenden te bereiken zonder dat ze onderling fysiek contact hebben. Maar met je eigen smartphone gaan streamen op de socials is een slecht idee. Want zit je publiek daar wel op? En is de kwaliteit van het beeld en het geluid wel goed genoeg? Dat kan veel beter. Hoe? Daar heb je een av-specialist nodig.

 • Bij een goede livestream komt heel wat kijken: de juiste software installeren, de camera’s opstellen en instellen, passende verlichting en belichting, goede speakers, microfoons en computers.
 • Een AV- bedrijf kan je helpen om een professionele livestream op te tuigen waar belangstellenden met plezier naar kijken zonder gehinderd te worden door vage beelden en onduidelijke stemmen en muziek.
 • Een goed av-bedrijf installeert alle av-apparatuur professioneel. Ze stellen de av-apparaten en het licht af en zorgen voor een goede verbinding. Zo ben je klaar om live te gaan.

Live Streamen Zwolle

Hieronder een voorbeeld van een livestream voor Peter Vader Trainingen. De uitzending werd opgenomen bij Bwefar Rental BV waar verschillende gasten aanschoven aan tafel voor een gesprek over de huidige periode. De webinar is terug te kijken op het YouTube kanaal van Peter Vader Trainingen.
Live streamen Zwolle

Live streamen tips voor de doe-het-zelvers

 1. Denk na over een opstelling waarbij alle relevante mensen en zaken in beeld komen. En de rest niet.
 2. Kies het medium waarop je je livestream wilt uitzenden
 3. Nodig je bezoekers in spe uit voor de livestream.
 4. Zorg voor voldoende camera’s en zet ze op de goede plek neer of maak ze mobiel.
 5. Zorg voor actuele software zodat je livestream probleemloos kan draaien.
 6. Zorg voor computers waarop de software kan draaien en beveiliging gegarandeerd is.
 7. Kies voor voldoende en kwalitatief goede lampen en spotjes.
 8. Stel de verlichting in zodat je de zaken en mensen helder voor het voetlicht brengt.
 9. Zorg voor perfect geluid met de juiste -hoeveelheid- microfoons en evt. boxen zodat de muziek en de mensen duidelijk hoorbaar zijn.
 10. Bereid je mensen voor op het omgaan met de camera(‘s) en microfoons.
 11. Oefen vooraf met ieder die een rol heeft bij de livestream.
 12. Evalueer de livestream achteraf op opzet, bemensing en techniek. Heb je alle belangstellenden kunnen bereiken en zijn ze tevreden?

Vraag het de professionals

Kom je er zelf niet uit? Voor een succesvolle livestream van jouw event, hoe groot of klein ook, kan professionele ondersteuning  het verschil maken tussen een succes en een afgang. AVXL is een ervaren en professioneel werkend av-bedrijf. We zijn  gespecialiseerd in het organiseren van de meest uiteenlopende grote en kleine events. We maakten al langer livestreams maar in deze coronatijd hebben wij onze dienstverlening er verder in gespecialiseerd. Wij kunnen ervoor zorgen dat het live streamen van jouw event een succes wordt.

Ook jouw event live streamen?

Kies voor AVXL:

 • Voor ieder event, groot of klein
 • Topkwaliteit materiaal, alleen A merken
 • Volledig ontzorgen, uw event is in goede handen
 • Vertrouwd door o.a. gemeente Zwolle, Landstede en Pouw
 • Uw Event vooraf in 3D zichtbaar
 • Grootste AV bedrijf in de wijde omgeving

Neem vrijblijvend contact op

X